Brand verwoest loods met caravans op Schouwen-Duiveland

Langs de N57 bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland is een loods uitgebrand waarin caravans waren gestald. Bij de brand waren ook enkele explosies te horen. De N57 werd ter hoogte van de brand afgesloten in verband met de bluswerkzaamheden, maar is net na zessen vrijgegeven.

De melding kwam rond 23.30 uur binnen bij de brandweer. Niet veel later meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat de loods, ongeveer 110 bij 50 meter, volledig in brand stond. Vijf blusvoertuigen, een hoogwerker, een watertankwagen, een grote dompelpomp en verschillende ondersteunende eenheden werden ingezet.

In de loods waar de caravans stonden opgesteld deden zich ook enkele explosies voor. De VRZ meldt dat een in de loods aanwezige dieseltank leeg was.

Brand in loods met caravans (foto: HV Zeeland)

De brandweer richtte zich in eerste instantie vooral op het afschermen van de naastgelegen gebouwen. Dat lukte. Tegen half twee werd gemeld dat de loods en de inhoud verloren waren in de brand en dat het nablussen was begonnen. Dat zou enkele uren in beslag nemen.

De N57 was afgesloten ter hoogte van de brand in verband met de bluswerkzaamheden. Toen de brandweer iets na zessen vertrok, werd de weg weer vrijgegeven.

Meer over dit onderwerp:
Brand Haamstede
Deel dit artikel:

Reageren