Wielrenners gezocht, op zoek naar de nieuwe Antwan Tolhoek

Rijdt de nieuwe Antwan Tolhoek vandaag zijn eerste meters op een wielrenfiets? Middelbare scholieren van CSW Bestevaer in Vlissingen kregen een clinic van het professionele Team Jumbo-Visma. Zo proberen ze meer jongeren op de fiets te krijgen en heel misschien wel een nieuw talent te vinden.

Iedere scholier mag 900 meter op een virtueel parcours rijden op een luxe fietstrainer. Wie een goede tijd neerzet, wordt gevraagd om eens te gaan kijken bij de lokale wielervereniging. Volgens trainer en renner Ezra Tolhoek zijn er al wat talentjes langs gekomen. "Ik zie al een aantal deelnemers die zo bij een wielervereniging mee kunnen."

Niet populair

Toch is wielrennen niet populair bij jongeren. En dat terwijl het Nederlandse wielrennen floreert. Zeker in Zeeland met profs als Tolhoek, Van Goethem, de zusjes Anrooij en de broertjes Van Dijck. "Wat de reden is, weten we niet. Maar we gaan er wel verandering in brengen," aldus Marjelle van Wijk van de Academy.

Samenwerking met lokale wielerverenigingen

Team Jumbo-Visma Academy wil meer jongeren op de fiets krijgen in samenwerking met middelbare scholen en lokale wielerverenigingen. Er is steeds minder jeugd die zich aanmeldt bij wielerverenigingen.

(foto: Omroep Zeeland)

Deel dit artikel:

Reageren