Groen licht voor laatste nieuwbouwplan aan Zeeuwse kust

Voor de allerlaatste keer is er groen licht gegeven voor nieuwbouwplannen aan de kust. Projectontwikkelaar Dormio mag in de Lampzinspolder bij Nieuwvliet-Bad 124 recreatiewoningen bouwen. De gemeente Sluis heeft het bestemmingsplan goedgekeurd.

Het resort in Nieuwvliet is het laatste plan dat nog gebouwd mag worden aan de kust (foto: Dormio)

Zeeland heeft met alle betrokken partijen in 2017 in de kustvisie afgesproken dat het afgelopen moet zijn met nieuwe bebouwing aan de kust. Er mag nog wel verbouwd worden, maar er mag niet meer bijgebouwd worden. Het strand en de polders moeten blijven zoals ze zijn.

In de kustvisie werden bouwplannen die voor het opstellen van de visie al in voorbereiding waren, uitgezonderd. Deze zogenoemde 'pijplijnprojecten' mochten nog wel doorgaan, waaronder de plannen voor de Lampzinspolder.

'Bijna alle huizen gereserveerd'

Behalve bouwen gaat projectontwikkelaar Dormio de woningen ook exploiteren. Het kleinste huis is geschikt voor twee personen, in het grootste huis kunnen straks 20 mensen verblijven. Volgens Don van Schaik van Dormio is er veel belangstelling voor de huizen en zijn 116 van de 124 woningen al gereserveerd.

Dat betekent nog niet dat de woningen daadwerkelijk verkocht zijn. Dat kan pas als ook de omgevingsvergunning binnen is.

Van Schaik hoopt dat in het voorjaar van 2021 alle vergunningen rond zijn en dat er dan ook begonnen kan worden met de bouw. Naast huizen komt er op het park ook een restaurant, binnenzwembad en speelstrand.

Met het geld dat de verkoop van de grond oplevert, kan de gemeente investeren in het masterplan dat onlangs voor Nieuwvliet-Bad is gepresenteerd.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
natuur kustvisie recreatiewoningen bouwen ruts
Deel dit artikel:

Reageren