Terneuzen zet streep door wielerwedstrijd Scheldeprijs in Zeeland

Archief: Renners net na de start van de Scheldeprijs
Archief: Renners net na de start van de Scheldeprijs © Sjaak van der Salm
De gemeente Terneuzen meldt in een persbericht dat het niet mogelijk is om aan de aangescherpte maatregelen, waaronder het weren van het publiek te voldoen. Sinds dinsdag gelden er nieuwe maatregelen.
Bovendien moet ook extra rekening worden gehouden met het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.
"Na de twee eerdere succesvolle edities van de Scheldeprijs met de start in Terneuzen, is het buitengewoon jammer dat de wielerwedstrijd dit keer niet vanuit Terneuzen kan vertrekken", legt burgmeester Lonink uit.
"Het is echter, gezien de coronamaatregelen, nu niet mogelijk om de start hier door te laten gaan."

Alternatieve route

De Scheldeprijs is een internationale wielerwedstrijd, waarvan de start van de afgelopen twee jaar in Terneuzen was. Daarnaast werd een groot deel van het parcours in Zeeland afgelegd. De finish van deze koers is altijd in Schoten (bij Antwerpen).
Wat de gevolgen voor de wedstrijd zijn van het besluit van de gemeente Terneuzen, is nog niet bekendgemaakt. Het Belgische Sporza meldde woensdag al dat de organisatie een alternatieve route in België onderzoekt.