Met nieuwe plaat wil JB Meijers opstaan tegen haatzaaiende politici

Hij maakte het nummer al toen Trump tot president van de Verenigde Staten werd gekozen: Masters Masses, de nieuwe single van JB Meijers. Volgens de in Hulst opgegroeide muzikant en producer voelde het nummer ineens weer relevant in deze tijden van haat- en paniekzaaierij.

Beluister hier de nieuwe single van JB Meijers

Masters Masses is een nummer met een scherp randje, zowel qua tekst als muziek. Volgens JB past het goed in de collectie voor zijn derde album waaraan hij werkt. Daarop komt muziek te staan die heel erg met deze tijden te maken heeft.

"Er zijn nu politieke leiders die angst en paniek zaaien en haat. En het verbaast me dat de wereld er maar genoegen mee neemt", legt JB Meijers uit. "Ik vond het goed om het uit te brengen in plaats van 'navelstaarderige' muziek."

Screenshot uit de videoclip Wake Up... (foto: LaBesch Productions)

Heel erg de sjaak

Als muzikant weet hij zich aardig te redden tijdens de coronamaatregelen: "Ik heb gelukkig nog veel studiowerk, maar tachtig procent van mijn inkomen zag ik verdampen. Dus ik ben heel erg de sjaak."

Momenteel speelt hij in de band van de Duitser Peter Maffay in Berlijn. In oktober stond een eigen tournee gepland, maar het is onzeker of die doorgaat.

Meer over dit onderwerp:
Hulst JB Meijers
Deel dit artikel:

Reageren