Slag om de Schelde herdacht met gratis munt

Ter ere van 75 jaar vrijheid komt er een speciale herdenkingsmunt van de Slag om de Schelde. Op de verzilverde munt zijn naast oorlogsmateriaal ook de Zeeuwse eilanden te zien.

Herdenkingsmunt Slag om de Schelde (foto: Munt-Online)

De Slag om de Schelde was één van de grootste operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geallieerde troepen hadden de opdracht de Westerschelde te veroveren op de Duitsers. De Zeeuwen werden door de geallieerden gewaarschuwd een veiliger heenkomen te zoeken, maar dat was voor veel van hen makkelijker gezegd dan gedaan.

Hevige gevechten

Op de munt staan volgens de ontwerper de hevige gevechten om de Schelde afgebeeld. Verder staan op de munt de vlaggen van de vier geallieerde landen die bij de bevrijding betrokken waren: Canada, Amerika, Engeland en Polen.

De munt wordt uitgegeven door Munt-Online en is gratis. Er moet alleen worden betaald voor verzend- en verpakkingskosten. De herdenkingsmunt is te bestellen via slagomdescheldemunt.nl.

Geen betaalmiddel

Overigens gaat het eigenlijk niet om een munt, maar om een penning. De penning heeft na uitgifte geen waarde meer en kan dus ook niet als wettigbetaalmiddel gebruikt worden.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Slag om de Schelde munt herdenkingsmunt
Deel dit artikel:

Reageren