"Een trailrun op Schouwen, prachtig!"

RENESSE - "Eindelijk, een trailrun op Schouwen, prachtig!", zegt winnares Marlies Jongerius, die speciaal voor de wedstrijd overkwam uit Curacao. Jongerius, afkomstig uit Zierikzee, voltooide de wedstrijd in 2:34.35'. Een trailrun is een wedstrijd over heuvelachtig terrein en grotendeels onverharde ondergrond.

"Dit hadden we in Zeeland eigenlijk nog niet", zegt Wim van Sparrentak uit Sint-Laurens. "Zeker niet deze afstand (35 kilometer) en dan door dit gebied, prachtig."

Sébastièn Schletterer

"Het is een aanrader, maar niet voor iedereen weggelegd", zegt Sébastièn Schletterer uit Middelburg, die de snelste was in 2:21.10'. "Het is een lange afstand en intensief door het parcours. Het is vergelijkbaar met een volwaardige marathon, maar een aanwinst voor de Zeeuwse atletiek."

Twee dagen

Organisator Cor Muller meldde na afloop dat Trail By The Sea volgend jaar wellicht uit twee dagen zal bestaan. Op de eerste dag komen dan de trimmers en wandelaars in actie. De tweede dag is gereserveerd voor de atleten die een snelle tijd willen neerzetten. Ook wordt overwogen om dan een tijdslimiet van vier uur in te stellen.