Polman ongekend fel over Visser: 'Vind je het gek dat haar positie onder druk staat?'

Han Polman tijdens persconferentie
Han Polman tijdens persconferentie © Omroep Zeeland
Vrijdag maakte Visser na afloop van de ministerraad bekend dat het kabinet afziet van de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. En dat Zeeland hiervoor een compensatie tegemoet kan zien. Een speciale gezant gaat hierover met de Zeeuwen in gesprek. Die gezant zal worden aangestuurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Want dat ministerie heeft volgens Visser 'meer kennis op het terrein van duurzame economische structuurversterking en de relatie met gemeenten en provincies'.

Niet meer toevertrouwt

In Buitenhof ziet Polman dat zondag anders. Hij zegt dat het kabinet de kwestie niet meer aan Visser toevertrouwt en dat daarom CDA-minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken als coördinerend minister is aangewezen.
Tot slot waarschuwt Polman dat het besluit om de kazerne toch niet naar Vlissingen te verhuizen, verstrekkende gevolgen kan hebben. "Het kabinet heeft de regio's nodig. Voor de stikstofaanpak, voor de wateropgave. Als je zo met elkaar omgaat, betekent dat iets voor het vertrouwen tussen het kabinet en de regio."