Hoek moet nog even geduld hebben met Istvan Bakx

De kans dat middenvelder Istvan Bakx uit Vlissingen zaterdag zijn rentree bij Hoek maakt in de uitwedstrijd tegen Sportlust'46 is vrij klein. De oud-prof, die overkwam van Ajax Cape Town, was vrijdagmiddag nog niet speelgerechtigd. De voetbalbond van Zuid-Afrika moet Bakx nog vrijgeven, meldt trainer Lieven Gevaert.

Istvan Bakx (foto: Orange Pictures)

Bakx trainde deze week mee bij Hoek. "Istvan is fit en heeft zich goed verzorgd", zegt Gevaert. "Maar hij mist nog wedstrijdritme. Vijf weken geleden heeft hij voor het laatst minuten gemaakt. Als hij toch nog speelgerechtigd is, begint Istvan op de bank."

Grip kwijt

Hoek presteert nog niet goed dit seizoen. Vorige week ging de Zeeuws-Vlaamse ploeg op eigen veld onderuit tegen de amateurs van Ajax: 3-5. "Het eerste half uur speelden we goed tot zeer goed. Na de gelijkmaker van Ajax raakten we de grip op de wedstrijd kwijt. Daarna hadden we de kracht niet meer om het goed te maken."

Gevolg is dat Hoek op de twaalfde plaats staat met vijf punten. Tegenstander Sportlust'46 uit Woerden, dat promoveerde, staat op de vierde plaats.

Eerder dit seizoen werd Sportlust'46 uitgeschakeld in de KNVB Beker door GOES met 1-0.

(foto: Omroep Zeeland)

Bij Hoek is Erwin Franse nog niet inzetbaar. De aanvaller uit Kwadendamme heeft liesklachten. Gevaert hoopt dat Franse na het weekend weer volledig kan meetrainen met de selectie.

Seppe Vereecke en Mike Segers zijn buiten de wedstrijdselectie gelaten en spelen met het tweede elftal mee.

Sportlust'46-Hoek begint zaterdag om 14.30 uur. Het wedstrijdverloop is te volgen via Omroep Zeeland Teletekst en Twitter @omroepzldsport. Een samenvatting van de wedstrijd zie je 's avonds op deze site.

Deel dit artikel:

Reageren