Accu ontploft in fietsenwinkel in Sluis

Hij is er nog steeds wat beduusd van: Marc de Vilder, eigenaar van fietsenwinkel 't Rinkeltje in Sluis. "Ik was toevallig gisteravond nog in de winkel. Toen ik boven was hoorde ik een harde knal en wist direct dat het foute boel was."Een accu van één van de elektrische fietsen was ontploft en daardoor ontstond in korte tijd brand in de zaak.

Accu ontploft in fietsenwinkel (foto: Brandweer Sluis)

De Vilder had twee engeltjes op zijn schouder. Hij hoorde dus de knal, maar is ook brandweerman bij het korps van Sluis. De ondernemer wist dus direct wat hij moest doen. "Ik heb een CO2-blusser gebruikt en het alarmnummer gebeld. De brandweer heeft een nacontrole gedaan en de zaak geventileerd. In de winkel is roetschade."

In de container

De accu was zeker vier tot vijf weken niet aangesloten op de lader en is spontaan ontploft. De Vilder laat nu niets meer aan het toeval over: "Alle accu's stop ik voortaan in een container die buiten staat. Maandag komt de verzekering om de schade op te nemen. Ik zou dinsdag opengaan, maar heb dat door de brand uitgesteld naar woensdag."

De ontplofte accu zal onderzocht worden.

Accu ontploft in fietsenwinkel (foto: Brandweer Sluis)

Meer over dit onderwerp:
brand Sluis elektrische fiets
Deel dit artikel:

Reageren