Corona jaagt ouderen weg van het sportveld

Corona jaagt ouderen weg van het sportveld
Corona jaagt ouderen weg van het sportveld © Omroep Zeeland
Ouderen mijden sport uit angst voor corona
Club Jeu de Boules Middelburg heeft 200 leden en de club ziet inderdaad dat veel leden nog altijd thuisblijven door het coronavirus. Veertig van de 200 leden zijn sinds het begin van de coronapandemie nog niet op de baan geweest. "Daarnaast zijn er ook nog veertig ouderen die heel onregelmatig komen, omdat ze het gewoonweg niet vertrouwen", vertelt voorzitter Wim Vermeule.
Patrick Vader van provinciaal sportorgaan SportZeeland vermoedt dat het percentage ouderen dat niet meer naar de sportclub gaat in Zeeland wel hoger ligt dan de landelijke twintig procent. Zeeland.
We moeten door dit dal heen zien te komen
Wim Vermeule, voorzitter Club Jeu de Boules Middelburg
De banen van de jeu-de-boulesvereniging in Middelburg worden maar voor de helft gebruikt en dat betekent dat er dus minder ouderen spelen. En dat is zorgelijk voor de club. "De uitgaven blijven hetzelfde, maar de inkomsten lopen terug. En die veertig ouderen die nu niet komen, zeggen misschien straks hun lidmaatschap op", voorspelt Vermeule.

Blijven sporten

Toch denkt de voorzitter dat zijn vereniging dit overleeft. "We moeten door het dal heen zien te komen en dat gaat ons lukken." Ook SportZeeland ziet de noodzaak dat verenigingen moeten blijven bestaan. "Vanuit landelijke regelingen moeten we ervoor zorgen dat er geen verenigingen omvallen. We hebben er natuurlijk baat bij, dat zo veel mogelijk oudere Zeeuwen blijven sporten", zegt Vader.