Horeca vreest strengere maatregelen: 'Sluiting heeft een averechts effect'
In de opslag van strandtent Puur in Groede staan de kratten minder hoog opgestapeld. Er zijn minder fusten bier voorradig en over de bestelling voor de keuken is ook goed nagedacht.
Eigenaar Frank de Reu, tevens voorzitter van de Zeeuwse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, wil voorkomen dat hij bij een eventuele sluiting spullen weg moet gooien. "Ik ben er echt bang voor, al hoop ik natuurlijk dat het niet gebeurt."
"Je kunt bijna niet veiliger zitten dan in de horeca", zegt De Reu. "Zeker nu we maar maximaal dertig gasten binnen mogen hebben, hoop ik dat ze dat in Den Haag ook zien. Daarbij hoop ik dat ze zich realiseren dat illegale schuurfeesten en feestjes bij mensen thuis veel meer invloed hebben op de verspreiding van het virus, dan een avondje uit eten op ruim anderhalve meter."
Averechts effect
De Reu denkt dat het een averechts effect heeft als de horeca eerder of helemaal sluit. "Het risico dat mensen thuis of op illegale plekken dingen gaan doen wordt alleen maar groter. Hij snapt heel goed dat er maatregelen moeten worden genomen, maar graag wel naar het aantal vierkante meters. "Dat grote bedrijven meer mensen binnen kunnen laten dan de kleine bedrijven."
Haagse bronnen hebben al aan de NOS laten weten dat er naar verwachting strengere maatregelen worden afkondigde voor de amateursporten, openbaar vervoer en horeca. De definitieve maatregelen worden morgenavond tijdens een persconferentie bekendgemaakt.