Tolhoek moet Giro noodgewongen verlaten na positieve coronatest Kruijswijk

Wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke is niet meer in de Giro d'Italia te zien. Zijn ploeg Jumbo-Visma is uit de koers gestapt nadat kopman Steven Kruijswijk positief testte op het coronavirus.

Antwan Tolhoek (foto: Orange Pictures)

Tolhoek moest Kruijswijk in de Giro aan de eindoverwinning helpen. Kruijswijk stond na ruim een week op de elfde plaats in het klassement. Tolhoek was de nummer 85 in de rangschikking.

Tweemaal negatief

Kruijswijk testte gisteren op de rustdag positief op het coronavirus en moest naar huis. Eerder leek het erop dat de rest van de ploeg de weg in Italië kon vervolgen. De ploeggenoten van Kruijswijk, waaronder Tolhoek, testten tweemaal negatief op het virus.

Kruijswijk is na Simon Yates de tweede renner die tijdens de Giro positief test op het coronavirus. Bij de ploeg van Yates, Mitchelton-Scott, hebben vier stafleden positief getest op het coronavirus. Daarom heeft die ploeg ook besloten de Giro te verlaten. Ook een renner van Team Sunweb heeft het coronavirus, die ploeg heeft nog niet bekendgemaakt om wie het gaat.

Meer over dit onderwerp:
wielrennen Antwan Tolhoek Giro d'Italia
Deel dit artikel:

Reageren