Twee medewerkers Hof Domburg verdacht van overval

DOMBURG - DOMBURG - Twee verdachten van de overval op restaurant de Zeester zijn medewerkers van het bijbehorende vakantiepark Hof Domburg. De politie heeft vrijdag zes verdachten aangehouden voor de gewapende overval van twee weken geleden.
Directeur Henk van Koeveringe van Roompot Vakanties noemt de situatie "uiterst pijnlijk" in een interview met Omroep Zeeland.
Bedreiging Bij de overval werden drie personeelsleden onder bedreiging van een vuurwapen vastgebonden en gedwongen om geld af te geven. Het zestal bestaat uit een jongen (17) uit Heerlen, een vrouw (29) uit de gemeente Middelburg en drie mannen (21, 22 en 24) en een vrouw (22) uit Vlissingen. De directeur maakte vandaag bekend dat twee verdachten medewerkers van het vakantiepark zijn. Het gaat om een stagiaire en een badmeester.
Huiszoekingen De zes aangehouden personen worden verdacht van het daadwerkelijk plegen van de overval en van heling. Bij een aantal huiszoekingen zijn vuurwapens en verdovende middelen gevonden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.