Gesloten afdeling Emergis niet langer in quarantaine

De gesloten afdeling (HIC) van Emergis in Kloetinge zit niet langer in quarantaine. Ruim honderd medewerkers en patiënten zijn de afgelopen twee weken meerdere keren getest na een corona-uitbraak begin oktober. Uiteindelijk raakten zeven medewerkers en twee patiënten besmet met het virus. Nu, tien dagen na de laatste positieve test, gaat de HIC weer open voor nieuwe patiënten.

(foto: archieffoto Omroep Zeeland)

De HIC (high intensive care) is een gesloten afdeling voor mensen vanaf 18 jaar met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Er is ruimte voor 23 patiënten die elk een eigen slaapkamer hebben met wc en douche. Omdat er 24 uur per dag meerdere medewerkers aanwezig moeten zijn, heeft de HIC meer medewerkers dan bewoners.

Extra maatregelen weer teruggedraaid

Behalve grootschalig testen en de afdeling in quarantaine zetten, besloot Emergis ook dat medewerkers en patiënten mondkapjes moesten dragen en mochten patiënten tijdelijk geen fysiek bezoek ontvangen. Ook mochten patiënten niet op verlof uit de HIC. De tijdelijke maatregelen zijn vanaf vandaag weer teruggedraaid. "De HIC draait weer zoals we gewend zijn in deze coronaperiode", zegt Emergis.

"Dit betekent dat nieuwe patiënten die een opname nodig hebben op HIC er ook weer terecht kunnen en niet hoeven uit te wijken naar een andere afdeling van Emergis."

Meer over dit onderwerp:
Emergis Kloetinge quarantaine coronavirus lockdown
Deel dit artikel:

Reageren