Boetes bij politiecontroles voor automobilisten en scooteraars

De politie heeft gisteren twintig bestuurders en vier scooterrijders op de bon geslingerd bij verkeerscontroles rond Vlissingen, Middelburg en Westkapelle.

Een brommer op de rollenbank tijdens een verkeerscontrole (archieffoto) (foto: ANP)

Op de Sloeweg bij Vlissingen kregen bestuurders boetes voor bellen achter het stuur, het niet dragen van een gordel en kapotte verlichting. Ook een taxichauffeur die geen chauffeurspas bleek te hebben ging met een boete naar huis. Een bestuurder in Westkapelle kreeg een rijverbod omdat-ie onder invloed van drugs achter het stuur zat. Bij een bestuurder in Middelburg die ook onder invloed reed bleef het bij een boete.

Scootercontrole

's Middags hield de politie ook nog een bromfietscontrole in Vlissingen. Daarbij werden vier bekeuringen uitgedeeld. Bij zeven scooters werd WOK aangezegd. Dat betekent dat de brommer of scooter in kwestie technische gebreken heeft, te veel geluid produceert of dat de brommer afwijkt van de gegevens op het kentekenbewijs.

De RDW, de organisatie die over de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen gaat, kan nu besluiten de zeven scootereigenaren een verbod voor het rijden over de openbare weg op te leggen.

Meer over dit onderwerp:
politie controle scooter
Deel dit artikel:

Reageren