Luister naar de Lage Landenlijst 2020

Omroep Zeeland zendt vandaag de hele dag live de Lage Landenlijst uit op radio. De lijst met de honderd beste Nederlandstalige nummers is gekozen door het publiek. De live-uitzending komt vanuit de studio van Omroep Brabant en wordt gepresenteerd door 'onze eigen' Elsa van Hermon, Maarten Kortlever van Omroep Brabant en Henk Hover van L1.

Liveoptreden van BLØF bij uitzending Lage Landenlijst vanuit Zoutelande (foto: Omroep Zeeland)

Tot en met vijf uur kan er gestemd worden op de beste tien Nederlandstalige nummers. Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert stond vorig jaar op de zevende plek en staat ook dit jaar in de top 10. Racoon met Oceaan stond vorig jaar voor het eerst op de stemlijst en bereikte de 66ste plek.

Stem hier voor de Lage Landenlijst 2020

Woensdag werd de top 10 bekendgemaakt. In de complete lijst staan 62 nummers uit Vlaanderen, 37 nummers uit Nederland en één samenwerking tussen Belgen en Nederlanders, Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert. Voor de definitieve volgorde van de bovenste tien blijven de stembussen tijdens de uitzending tot 17.00 uur geopend.

Het presentatietrio met Henk Hover (links) Maarten Kortlever en Elsa van Hermon (foto: Omroep Zeeland)

De gezamenlijke uitzending van de Lage Landenlijst is van 9.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur live te horen op de radio bij Omroep Zeeland, L1, Omroep Brabant. De VRT Radio 1 maakt een eigen uitzending met Jan Hautekiet en Evert Venema.

Door deze speciale uitzending vervallen de reguliere radioprogramma's van Omroep Zeeland. Wel blijf je elk uur op de hoogte van het NOS nieuws en om 12.00 en 17.00 uur een Zeeuws nieuwsbulletin en van 18.00 tot 18.15 Zeeland Nu met nieuws, sport en weer.

Meer over dit onderwerp:
De Lage Landenlijst
Deel dit artikel:

Reageren