Ruimtevaarder weer bovenaan de Lage Landenlijst

Kommil Foo staat met Ruimtevaarder weer op de eerste plaats in de Lage Landenlijst. Dat was ook voorgaande twee jaren het geval. Amsterdam van Kris de Bruijne staat op een tweede plek, gevolgd door Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List met zijn Amsterdam. Zoutelande van BLØF met Geike Arnaert is dit jaar gezakt van plek zeven naar tien.

Het presentatietrio in de studio vvan Omroep Brabant (foto: Omroep Zeeland)

De Lage Landenlijst werd vandaag vanaf 9.00 uur uitgezonden bij de regionale omroepen L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland en de Vlaamse VRT. Tot 16.00 uur kon er gestemd worden op de top 10 van de beste Nederlandstalige nummers. Het bleef tot het eind toe spannend, maar uiteindelijk was het wederom Kommil Foo die tot de eerste plek reikte.

De Antwerpse Kris De Bruijne maakte een enorme sprong voorwaarts in de lijst. Zijn Amsterdam stond vorig jaar op een zeventiende plek en steeg dus maar liefst vijftien plaatsen. Pastorale stond ook vorig jaar op een derde plek in de Lage Landenlijst. Zoutelande van BLØF met Geike Arnaert duikelde drie plaatsen, van zeven naar tien.

In de top 10 van dit jaar staan drie Nederlandse nummers, zes Vlaamse nummers en één gezamenlijk nummer: Zoutelande. De lijst werd in Nederland gepresenteerd door Elsa van Hermon (Omroep Zeeland), Henk Hover (L1) en Maarten Kortlever (Omroep Brabant). Bij de VRT was de presentatie in handen van Jan Hautekiet en Evert Venema.

De Top 10 van de lage Landenlijst 2020

1. Ruimtevaarder Kommil Foo
2. Amsterdam Kris De Bruyne
3. Pastorale Ramses Shaffy en Liesbeth List
4. Ploegsteert Het Zesde Metaal
5. Tim Wim De Craene
6. Mia Gorki
7. Avond Boudewijn De Groot
8. Twee meisjes Raymond van het Groenewoud
9. Iedereen is van de wereld The Scene
10. Zoutelande BLØF feat. Geike Arnaert

Meer over dit onderwerp:
Elsa van Hermon LLL Lage Landenlijst 2020
Deel dit artikel:

Reageren