Alle wethouders en negen ambtenaren gemeente Hulst besmet met corona

Alle vijf wethouders van de gemeente Hulst zijn besmet met het coronavirus. Daarnaast zijn ook drie raadsleden en negen ambtenaren positief getest op het virus.

v.l.n.r. René Ruissen, Jean-Paul Hageman, Adri Totté, Diana van Damme en Gino Depauw (foto: Gemeente Hulst)

Eerder maakte de gemeente al bekend dat vier wethouders het virus hadden opgelopen, nu is ook de vijfde wethouder positief getest. Ze hebben milde tot matige griepachtige klachten.

Hoe de verspreiding heeft plaats kunnen vinden, kan de gemeente niet zeggen. De GGD doet nog een bron- en contactonderzoek. Volgens een woordvoeder gaf de GGD aan dat als je langer dan vijftien minuten in één ruimte bent met iemand die besmet is, terwijl je keurig afstand houdt, je toch risico loopt.

Omdat het om een medische kwestie gaat, wil de gemeente er niet verder op ingaan. Volgens de woordvoerder is het een jammerlijke zaak dat ondanks alle strikte maatregelen en het vele thuiswerken dit alles heeft kunnen gebeuren.

Vanwege de uitbraak is de organisatie tot het minimale afgeschaald. Er wordt vanuit huis gewerkt. Volgens de gemeente is de bedrijfsvoering gewaarborgd en verloopt de dienstverlening zoals gebruikelijk. Zo is de gemeentewinkel gewoon open.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Hulst gemeente wethouders corona-uitbraak
Deel dit artikel:

Reageren