Politie geeft beelden vrij van auto gevluchte chauffeur dodelijk ongeval Vlissingen

De politie geeft morgenavond beelden vrij van de tweede auto die in juni betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Ruim vier maanden na het ongeluk, waarbij een 42-jarige vrouw om het leven kwam, weet de politie nog steeds niet wie die auto bestuurde.

Ongeluk Van Woelderenlaan, Vlissingen (foto: HV Zeeland)

Het ongeluk gebeurde woensdag 10 juni rond 17.30 uur toen twee witte Volkswagen Golfs met hoge snelheid over de Burgemeester van Woelderenlaan reden. Een van de bestuurders, een 27-jarige Rotterdammer reed tegen een andere auto en de 42-jarige vrouw, die in een rolstoel zat.

Bestuurders verdacht van doodslag

De man bleek onder invloed van THC te zijn, de werkzame stof in hasj en wiet. Zowel de Rotterdammer als de nu nog onbekende chauffeur in de tweede wagen worden verdacht van doodslag. "Omdat ze de omstandigheid hebben gecreëerd waarin het ongeval kon plaatsvinden", zegt een woordvoerder. De politie vermoedt dat de twee bestuurders een straatrace hielden.

De beelden worden morgenavond vrijgegeven in het tv-programma Opsporing Verzocht in de hoop dat iemand informatie heeft over de tweede auto of de bestuurder. De uitzending begint om 20.30 uur op NPO1.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen dodelijk ongeval
Deel dit artikel:

Reageren