Provincie vraagt ruimhartige steun Zeeuwse horeca en toerisme

Afgesloten terras (archieffoto)
Afgesloten terras (archieffoto) © ANP
Commissaris van de koning Han Polman benadrukt dat de briefschrijvers de urgentie van de maatregelen inzien, maar "dat een aantal sectoren zwaar getroffen wordt door de nieuwe Rijksmaatregelen".
Veel Zeeuwse bedrijven zijn sterk afhankelijk van de seizoenen voor hun inkomsten "en dreigen nu opnieuw te worden gedupeerd", schrijft Polman refererend aan de eerdere verplichte sluiting dit voorjaar. Daarbij lopen toeleveranciers en dagattracties ook flinke schade op.

Doornroosje

Om de bedrijven en werkgelegenheid te kunnen behouden voor de toekomst, willen de briefschrijvers dat er een goede en passende regeling komt voor de Zeeuwse situatie. Daarvoor zien ze veel potentie in de zogenoemde time-out regeling die Wiebes op dit moment aan het uitwerken is.
Door sommigen wordt dit ook wel het Doornroosje-arrangement genoemd. Bedrijven die door de coronacrisis in moeilijkheden komen, maar na de crisis prima zouden kunnen overleven, worden in slaapstand gezet. Met behulp van schuldeisers en andere betrokkenen kan de onderneming dan na de crisis weer verder en wordt een faillissement afgewend.

Lees ook: