Goedemorgen! Kerstbomen, siliconen en voedselbanken

Goedemorgen! Kerstbomen, siliconen en voedselbanken
Goedemorgen! Kerstbomen, siliconen en voedselbanken © Arjan van Lomwel
Eekhoorn met een walnoot
Eekhoorn met een walnoot © Arjan van Lomwel

Ho ho ho

De een begint al te trappelen bij de gedachte, terwijl de ander denkt 'ho ho ho'. En dan hebben we het over kerst en in het bijzonder het zetten van de kerstboom. Kerstboomverkopers verwachten door de coronacrisis meer bomen te verkopen, omdat mensen nergens naartoe kunnen en het dan maar thuis extra gezellig maken.
En tot verbazing van teler Rob van Boven zijn de eerste bomen al verkocht, dat is bijna een maand vroeger dan andere, normale, jaren.
Wendy den Exter met haar siliconen borsten.
Wendy den Exter met haar siliconen borsten. © Omroep Zeeland
De Middelburgse Wendy den Exter wil vrouwen waarschuwen voor de gevolgen van borstimplantaten. Zelf koos ze toen ze 16 was om medische redenen voor een borstverkleining. Die verkleining ging mis en uiteindelijk moest ze haar borsten laten vergroten, maar daar heeft ze voor de rest van haar leven spijt van.

Voedselbank

Voedselbanken moeten steeds meer moeite doen om voedselpakketten samen te stellen. De vraag naar deze pakketten neemt niet alleen toe, maar tegelijkertijd daalt ook het aanbod van producten. Dat wordt veroorzaakt door de strijd van supermarkten om voedselverspilling te gaan, waardoor er minder voorraad moet worden weggegooid of kan worden gedoneerd aan voedselbanken.
Kleine vuurtoren Westkapelle, nog kleiner
Kleine vuurtoren Westkapelle, nog kleiner © Monique Ardon

Het weer:

Het is de meeste tijd bewolkt en vanuit het zuiden is er vanochtend kans op wat regen of motregen. Veel valt er niet maar overal komen er vanochtend wel een paar buien. Ook vanmiddag valt verspreid, vanavond is het overwegend droog. Middagtemperatuur rond 14 graden en een matige tot krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Morgennacht en morgenochtend zijn er flinke perioden met regen, morgenmiddag komen er opklaringen en vallen er enkele buien. Daarbij komt een krachtige tot harde
zuidwestenwind te staan. Maximum morgen rond 18 graden!