Veroorzakers dodelijk ongeval Vlissingen reden 150 kilometer per uur in bebouwde kom

Veroorzakers dodelijk ongeval Vlissingen reden 150 kilometer per uur in bebouwde kom
Veroorzakers dodelijk ongeval Vlissingen reden 150 kilometer per uur in bebouwde kom © HV Zeeland

Bestuurder reed meer dan 150 kilometer per uur

Eerder is al een 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij is meteen na het ongeval aangehouden en zit nog vast. De politie heeft sterke aanwijzingen dat hij aan het straatracen was met een andere witte Volkswagen golf.
Van die laatste auto en bestuurder ontbreekt nog ieder spoor. Op basis van verklaringen, getuigen en sporenonderzoek blijkt dat de twee auto's vlak voor het ongeval rond de 150 kilometer per uur reden. Op de weg is 50 kilometer per uur toegestaan.
Ongeluk Van Woelderenlaan, Vlissingen
Ongeluk Van Woelderenlaan, Vlissingen © HV Zeeland
In de uitzending van Opsporing Verzocht deed de politie een oproep aan getuigen om deze auto en bestuurder te helpen vinden. Drie kwartier na de oproep waren er al zeven tips binnengekomen voor deze zaak bij de politie.
De politie houdt de tweede bestuurder mede-verantwoordelijk voor het dodelijke ongeval. Daarnaast heeft de bestuurder verzuimd eerste hulp te verlenen na het ongeluk, een burgerplicht. In plaats daarvan reed hij door.
De 27-jarige verdachte was ten tijde van het ongeval onder invloed van THC, de werkzame stof in wiet. De politie vermoedt dat hij de tweede bestuurder kent. Maar hij wil daar niks over zeggen.

Lees ook: