Zestien tips Zeeuwse Whatsapp-fraude

Voor de zaak van een vrouw uit Zeeuws-Vlaanderen die via Whatsapp werd opgelicht door haar 'zoon', zijn zestien tips binnengekomen bij de politie. De vrouw dacht te appen en geld over te maken naar haar zoon, maar in werkelijkheid was het iemand anders.

Een deel van het Whatsappgesprek (foto: Opsporing Verzocht)

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde vorige week aandacht aan de zaak. Dit type fraude staat bekend als de vriend-in-noodfraude. Daarbij krijgen slachtoffers een app-bericht van iemand die zich voordoet als een bekende. Vaak wordt er dan gevraagd om snel geld over te maken, vanwege een noodsituatie.

Camerabeelden

Zo dacht de Zeeuws-Vlaamse vrouw geld over te maken aan haar zoon. Maar diezelfde avond nog werd het geld opgenomen bij een geldautomaat in Eindhoven door een voor de vrouw onbekende man. Camerabeelden van die man werden vorige week vertoond in het tv programma.

Naar aanleiding daarvan zijn er in totaal zestien tips binnengekomen. In enkele van die tips wordt ook de mogelijke naam van de dader genoemd. De politie is de tips nog aan het uitzoeken.

Dader gevonden

Eerder deze maand werd er ook al aandacht besteed aan een Zeeuwse Whatsapp-fraudezaak. Hierbij werd een man uit Goes opgelicht. De dader werd door kijkers herkend en de dader meldde zich dezelfde avond nog bij de politie.

Meer over dit onderwerp:
fraude Whatsapp Opsporing verzocht
Deel dit artikel:

Reageren