Nog even genieten van de stacaravan zit er voor deze toeristen niet meer in

Het moest een van de laatste rustige vakanties worden op Roompot Beach Resort in Nieuwvliet-Bad, maar daar komt weinig van terecht voor de staanplaatshouders op campinggedeelte de Wandelaar. Voor het einde van het jaar moeten de zeventig stacaravans weg zijn. En waar sommigen nog even willen genieten van hun staanplaats, is bijna de helft al vertrokken. Wat overblijft zijn herinneringen en vooral een rommelige aanblik.

Op veel plekken is de camping een grote puinhoop (foto: Omroep Zeeland)

De zeventig stacaravans en chalets op campinggedeelte 'de Wandelaar' moeten voor het einde van dit jaar weg zijn. Roompot wil de caravans vervangen voor luxe chalets en bungalows. De campinggasten weten sinds vorig jaar december dat zij moeten vertrekken. Toch zit de woede om het besluit bij veel gasten nog diep.

"Het is heel emotioneel", vertelt mevrouw van der Horst uit Roosendaal. Ze staat al 41 jaar op de camping en verhuist binnenkort naar een andere plek. "Wat we allemaal meemaken vervaagt alle mooie herinneringen. Het doet nog zoveel pijn."

Ben van Baal uit Limburg is bezig om deze herfstvakantie alles op te ruimen. "Het is hard werken om voor het eind van jaar op te flikkeren." Hij staat al vijftien jaar op de camping. Door de beslissing van Roompot heeft hij een rotjaar achter de rug, zegt hij. "We zijn het hier spuugbeu en willen niks meer met de roompotbende te maken hebben."

Rechtszaak

Het wantrouwen jegens Roompot is groot onder de huurders van een staanplaats. Ze voelen zich om de tuin geleid door de beslissing van het recreatieconcern. In 2016 zou Roompot hebben beloofd dat er de komende vijftien jaar niks zou veranderen op het campinggedeelte.

Huurders concludeerden hieruit dat ze tot zeker 2031 niet zouden moeten verhuizen. Volgens Roompot had de belofte betrekking op de omschrijving voor het gebied, zoals dat in het bestemmingsplan staat beschreven. Over dit verschil van inzicht loopt nog een rechtszaak. Een uitspraak is al meerdere keren uitgesteld, en wordt nu volgende maand verwacht.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren