OM gaat verdachte speedbootongeluk vervolgen voor dood door schuld

Het openbaar ministerie gaat de 33 jarige bestuurder van de speedboot die betrokken was bij een dodelijk ongeluk voor de kust van Zoutelande vervolgen voor dood door schuld. Dat heeft het OM vandaag bekend gemaakt. Wanneer de zaak door de rechtbank wordt behandeld is nog onduidelijk.

In Zoutelande vond in 2019 een dodelijk ongeval plaats met een speedboot. (foto: HV Zeeland)

Ook gaat het OM er nog steeds van uit dat de bestuurder uit Koudekerke tijdens het varen meer alcohol op had dan is toegestaan. Dit bleek volgens het OM uit een blaastest. De verdachte trok die uitkomst in twijfel en vroeg gelijk om een bloedonderzoek. Volgens de advocaat van de bestuurder van de speedboot bleek uit die test dat hij net na het ongeluk minder alcohol in zijn bloed had zitten dan het maximaal toegestane.

Het dodelijke ongeluk gebeurde op 23 juli 2019. Bij een botsing tussen de speedboot en een rubberboot kwam een 15-jarig meisje uit Neer (Limburg) om het leven. De toen 32-jarige bestuurder van de speedboot voer direct na het ongeval met het rubberbootje naar de kant. Omstanders en ambulancemedewerkers probeerden het bewusteloze meisje te reanimeren. De hulp mocht echter niet baten, want het meisje overleed aan haar verwondingen.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren