Entree Zak van Zuid-Beveland moet groener

Reclameborden, kantoorpanden en het Goese bedrijventerrein De Poel. Het is een doorn in het oog wanneer je over de A58 rijdt, vindt Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland. Daarom wil de stichting het uitzicht over de andere kant van de weg groener maken.

'Landschapsvervuiling' langs de A58 (foto: Jaco Verburg)

Maatje van der Stel van de stichting wil de entree van de Zak mooier aankleden. De autosnelweg vormt nu nog een harde grens tussen bedrijven ten noorden en het nationale landschap van de Zak ten zuiden ervan, vindt ze. "Je wordt nu verblind door de stadsontwikkeling. Natuurlijk mag de stad de stad zijn, maar het leidt zo af."

Ze denkt dat de andere kant van de weg wel wat speelser en groener kan, zodat natuur en gebouwen in evenwicht worden gebracht.

'Aan die kant wil ik zijn, daar is het mooi'

Volgens de stichting kan de strook langs de snelweg landschappelijk worden aangekleed met heggen, drinkputten en bomen. "Het idee is dat je onmiddellijk denkt, als je de zak binnenkomt rijden: aan die kant wil ik zijn, daar is het mooi."

De stichting wil samen met andere organisaties een plan uitwerken, maar door corona zijn eerder geplande bijeenkomsten uitgesteld. Zodra het kan wordt een nieuwe bijeenkomst georganiseerd.

Meer over dit onderwerp:
A58 groen Zak van Zuid-Beveland
Deel dit artikel:

Reageren