Hotels, duidelijke wandelroutes en een trap naar de boulevard: dit zijn de plannen voor het Nollebos

Het Nollebos
Het Nollebos © Anne-Marie van Iersel
Het ontwerp is nog niet definitief, schrijven de landschapsarchitecten BoschSlabbers bij de schetsen. "Dit streefbeeld is een weergave van de gewenste ontwikkelrichting en vormt dus nog geen concreet ontwerp." De schetsen zijn gemaakt na verschillende gesprekken en sessies met Vlissingers en belangengroepen.
Duidelijk is in ieder geval dat er een betere verbinding tussen boulevard en het Nollebos gewenst is. Daar moet een wokkelvormige trap voor zorgen, die ook als uitzichtpunt dient.

Kanovijver op andere plek

Om de verbinding tussen boulevard en bos te verbeteren heeft het de "sterke voorkeur" dat restaurant de Kanovijver naar een andere plek moet uitwijken, staat in het rapport.
Het gebouw komt dan op een stuk grond van 3.000 vierkante meter aan het fietspad en moet een horecavoorziening met speeltuin worden, maar er wordt ook gesproken over "verblijfsrecreatie in het familiesegment".
Sfeerbeeld Nollebos
Sfeerbeeld Nollebos © BoschSlabbers
In de schetsen wordt ook uitgegaan van uitbreiding van de sauna met een hotel. Daarbij worden de huidige gebouwen gesloopt die plaatsmaken voor nieuwbouw met een totaaloppervlakte van 6.500 vierkante meter. Er komen maximaal drie losse gebouwen, met een maximale hoogte van twaalf meter. Bezoekers moeten ondergronds kunnen parkeren.
De ondernemers van de Kanovijver en de sauna willen al jaren uitbreiden en hebben eerder plannen gemaakt voor de bouw van vakantiewoningen en een hotel. De gemeenteraad van Vlissingen oordeelde eerder dat het plan om 240 woningen en een hotel neer te zetten te massaal is. Tegen dat plan waren duizenden protesthandtekeningen opgehaald.

Toegankelijker

Daarnaast staat in de schetsen dat het bos toegankelijker moet zijn voor wandelaars, hardlopers, mountainbikers, maar ook mindervaliden. Wandelroutes moeten duidelijker worden gemaakt en er moeten meer parkeerplaatsen voor invaliden komen.
Iedereen die dat wil kan tot 1 december reageren op de schetsen, bijvoorbeeld via een online inspraakformulier. Alle inspraakreacties worden anoniem in een eindverslag verwerkt. Daarna wordt het college van burgemeester en wethouders gevraagd in te stemmen met het eindverslag en de gemeenteraad te adviseren het streefbeeld vast te stellen.