Deel Zeeuwse coronatests naar Duits laboratorium

Een aantal Zeeuwen moet wat langer wachten op de coronatestuitslag. Reden is dat sinds deze week een deel van de tests ter beoordeling naar een laboratorium in Duitsland worden gestuurd.

Automobilist ondergaat coronatest (foto: ANP)

Tot vorige week kon de GGD de Zeeuwse tests verwerken in een laboratorium in de buurt. Maar door de toegenomen drukte op de testlocaties, in Zeeland en de rest van Nederland, zijn er contracten afgesloten met Duitse laboratoria om de Nederlandse te ontlasten.

Dit zorgt er wel voor dat een aantal Zeeuwen wat langer moeten wachten op hun testuitslag. Om hoeveel Zeeuwse tests het precies gaat, kon GGD Zeeland niet zeggen. Volgens een woordvoerder gaat het om een klein deel van de Zeeuwse tests.

Korte duur

De uitslag kan nog steeds tussen de 24 en 48 uur na de test worden gegeven, geheel volgens de landelijke richtlijn. Maar tot vorige week kwam het vaker voor dat de uitslag er dezelfde dag nog was.

De GGD Zeeland wil zo snel mogelijk af van deze Duitse constructie en alle tests weer in de buurt verwerken. "Het is een tijdelijke oplossing om de continuïteit in het testbeleid te garanderen."

Meer over dit onderwerp:
Duitsland Corona tests
Deel dit artikel:

Reageren