Premier Rutte komt met Zeeuwen praten over marinierskazerne

Premier Mark Rutte (VVD) komt met de Zeeuwen praten over de misgelopen marinierskazerne
Premier Mark Rutte (VVD) komt met de Zeeuwen praten over de misgelopen marinierskazerne © ANP Foto
De kop boven de aankondiging van de VVD luidt: 'In gesprek met Mark Rutte over de kazerne en hoe nu verder!' Rutte komt naar Zeeland op uitnodiging van de Zeeuwse VVD. "Op deze manier kan de premier zelf met de Zeeuwen in discussie gaan over het voorgenomen kabinetsbesluit om de marinierskazerne niet meer naar Vlissingen te laten verhuizen", zegt VVD-gedeputeerde Dick van der Velde.
Mensen die er bij willen zijn, moeten zich van tevoren aanmelden. Dat kan vanaf dinsdagmorgen via vvd.nl/kazernezeeland.
Rutte komt op uitnodiging van de Zeeuwse VVD naar Vlissingen
Rutte komt op uitnodiging van de Zeeuwse VVD naar Vlissingen © VVD Zeeland

Lijnrecht tegenover partijgenoten

VVD-staatssecretaris Barbara Visser maakte namens het kabinet bekend dat de mariniers vanuit de huidige standplaats Doorn naar een nieuwe kazerne verhuizen in Nieuw-Milligen, bij Apeldoorn. Daarmee staan de staatssecretaris en premier Rutte lijnrecht tegenover Zeeuwse VVD-ers.

Tegemoetkoming

De VVD in Zeeland is altijd felle pleitbezorger geweest van de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen. De komst van 1800 mariniers en hun gezinnen was een tegemoetkoming naar Zeeland, nadat de rijksoverheid de afgelopen decennia veel overheidsdiensten uit Zeeland weghaalde, waaronder de belastingsdienst en de rechtbank.