Drie verdachten drugsvangst Breskens langer vast

De drie verdachten uit Urk, Kampen en Zwolle, die afgelopen dinsdag werden opgepakt vanwege een drugsvondst in de haven van Breskens, blijven nog zeker twee weken vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam vandaag beslist. De mannen vormden de bemanning van een snelle motorboot waar een paar honderd kilo cocaïne verstopt bleek te zitten in een verborgen ruimte.

De drugs die de politie aantrof in Breskens (foto: Politie)

Op het strand bij Zoutelande spoelde dezelfde dag een tas aan met 50 kilo cocaïne, waarschijnlijk afkomstig van dezelfde partij drugs. eerst ging de Landelijke Eenheid uit van zo'n 300 kilo aan drugs in Breskens. Later werd dat bijgesteld 545 kilo cocaïne.

Volgens de Landelijke eenheid hebben de drie mannen de drugs uit de Westerschelde gevist, nadat de coke overboord was gezet door een vrachtschip dat waarschijnlijk op weg was naar de haven van Antwerpen.

De woningen van de drie mannen zijn doorzocht, evenals een verblijf op een camping in het Gelderse Emst. Daarbij werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De mannen uit Urk (32 jaar), Kampen (55 jaar) en Zwolle (31 jaar) zitten nu twee weken langer vast. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Na die tijd wordt opnieuw gekeken of ze langer vast blijven zitten.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Breskens drugs aanhoudingen
Deel dit artikel:

Reageren