Vijf Vlissingers aangehouden voor groepsaanval jongen

Vijf Vlissingse jongens zijn door de politie gearresteerd, omdat ze er van worden verdacht een 15-jarige jongen in elkaar te hebben geschopt en geslagen. Het incident gebeurde afgelopen maandag op de Nieuw Bonedijkelaan in Vlissingen. Een filmpje van de geweldpleging wordt via social media veel gedeeld. De politie vraagt om de beelden te verwijderen.

(foto: Fragment uit video)

Op het filmpje is te zien dat de 15-jarige jongen wordt aangesproken door de groep. Plots slaat één van hen met de vuist op zijn gezicht, waarna de rest van de groep op de jongen inslaat. Bijn tien seconden lang krijgt hij meerdere klappen en trappen op zijn lichaam en hoofd. Wanneer een vrouw komt aanrennen stopt de groep en gaat het vijftal er vandoor.

De aangehouden jongens zijn 13 tot en met 15 jaar en allemaal afkomstig uit Vlissingen. De verdachten zijn donderdag en vrijdag verhoord en zijn in afwachting van hun rechtszaak vrijgelaten. Het 15-jarige slachtoffer is onderzocht bij de dokter en maakt het naar omstandigheden goed.

Eigen rechter

Via social media werd verontwaardig gereageerd en er zijn reactie die oproepen tot actie tegen de verdachten. De politie roept op geen eigen rechter te spelen, omdat de zaak hoog wordt opgenomen. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen politie
Deel dit artikel:

Reageren