Dagcijfers: 51 Zeeuwen positief getest, cijfers incompleet door storing

Sinds gisterochtend 10.00 uur zijn in Zeeland 51 mensen positief getest op het coronavirus. Drie Zeeuwen zijn opgenomen in het ziekenhuis. De cijfers zijn vandaag veel later bekend gemaakt dan gebruikelijk, vanwege een storing bij de GGD's. Daardoor zijn de besmettingscijfers niet compleet.

(foto: Omroep Zeeland)

De toename is in Tholen het grootst met twaalf nieuwe besmettingen. In Vlissingen en Sluis werden zeven mensen positief getest. Op Schouwen-Duiveland en Middelburg vijf, Terneuzen en Goes hebben beide vier nieuwe besmettingen en Hulst, Reimerswaal en Veere telden twee nieuwe besmettingen.

In Kapelle en Borsele kwamen er tussen 10.00 uur gisterochtend en 10.00 uur vanochtend geen nieuwe besmettingen bij. Op Noord-Beveland eentje.

Nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames.

Gemeente Nieuwe besmettingen Toename ziekenhuisopnamen
Terneuzen 4 0
Goes 4 1
Tholen 12 0
Schouwen-Duiveland 5 0
Middelburg 5 1
Vlissingen 7 1
Hulst 2 0
Reimerswaal 2 0
Borsele 0 0
Veere 2 0
Kapelle 0 0
Sluis 7 0
Noord-Beveland 1 0

De besmettingscijfers liggen flink lager dan vrijdag, toen werden er nog 93 nieuwe besmettingen gemeld. Het zou kunnen dat de daling veroorzaakt wordt doordat de cijfers incompleet zijn, maar de GGD gaf eerder deze week al aan dat het erop lijkt dat de overheidsmaatregelen effect hebben. Boven de Westerschelde leek het er halverwege de week al op dat de cijfers stabiliseerden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeland corona dagcijfers
Deel dit artikel:

Reageren