Van de Ven eindigt als vierde na afgelaste wedstrijd bij Italiaans kampioenschap

Nancy van de Ven heeft het Italiaans kampioenschap afgesloten op de vierde plek. Door slechte weersomstandigheden lag de baan er te slecht uit om de wedstrijd door te laten gaan. De winst van het kampioenschap ging naar Giorgia Montini.

Nancy van de Ven in actie op het circuit (foto: Corrado Francke)

De vierde en laatste wedstrijd van het Italiaans kampioenschap zou eigenlijk zaterdag al worden verreden, maar door de regenval was de baan te modderig. Vandaag mocht Van de Ven wel de baan op, maar na de tijdtraining werd het evenement alsnog afgelast. Daardoor werd deze wedstrijd geschrapt en werd er een eindstand opgemaakt.

Van de Ven stond voorafgaand aan deze wedstrijd tweede in het klassement, maar de derde wedstrijd had ze niet gereden omdat die tegelijk viel met een wedstrijd om het wereldkampioenschap. Van tevoren was besloten dat iedere deelnemer één wedstrijd mocht schrappen. Na de afgelasting van dit weekend besloot de organisatie dat die afgelaste wedstrijd als schrapresultaat geldt. Daardoor duikelde Van de Ven van het podium.

Lees ook:

Strijd om wereldtitel

De Vlissingse mag meedoen aan het Italiaans kampioenschap omdat ze voor een Italiaans team rijdt. Volgende week staat er voor Van de Ven een belangrijkere wedstrijd op het programma. Dan is de laatste Grand Prix van het wereldkampioenschap. Ze gaat als leider van het algemeen klassement proberen haar eerste wereldtitel te pakken.

Meer over dit onderwerp:
Nancy van de Ven Italiaans kampioenscha[
Deel dit artikel:

Reageren