Verdubbeling aantal Zeeuwse ziekenhuispatiënten met corona in één week tijd

Het aantal Zeeuwse coronapatiënten is in één week tijd verdubbeld naar vijftien, laten de Zeeuwse ziekenhuizen weten. De afgelopen vier weken waren het er wekelijks nog zes of zeven.

Patiënt op de cohortafdeling van ziekenhuis ZorgSaam (foto: Zorgsaam)

Van de vijftien Zeeuwse patiënten zijn er tien patiënten opgenomen in ziekenhuis Adrz in Goes, de overige vijf patiënten liggen in ZorgSaam in Terneuzen.

Ook het aantal patiënten uit de regio Zuid-Holland neemt toe. Op dit moment liggen er in de Zeeuwse ziekenhuizen 29 coronapatiënten die zijn overgenomen van ziekenhuizen uit Zuid-Holland, de meesten uit Rotterdam. Vorige week waren het er 27, drie weken geleden waren het er nog vijf.

Intensive Care

Het aantal ic-patiënten is toegenomen naar dertien, een toename van drie patiënten ten opzichte van vorige week. ZorgSaam behandelt vier patiënten op de intensive care, Adrz op dit moment negen. Drie weken geleden lagen er nog drie patiënten op de IC in Zeeland.

Aantallen coronapatiënten in Zeeuwse ziekenhuizen

28 coronapatiënten in ziekenhuis Adrz in Goes

16 patiënten in ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen

15 patiënten uit Zeeland

28 patiënten uit Zuid-Holland

31 patiënten op de verpleegafdeling

13 patiënten op de ic

0 patiënten zijn overleden vorige week

Vanwege de toename van het aantal coronapatiënten hebben zowel ZorgSaam als Adrz besloten om operaties te verschuiven. Het gaat om minder urgente operaties voor milde klachten. Operaties voor ernstige aandoeningen gaan door, net als de acute zorg.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Goes Zeeland Terneuzen ziekenhuis ZorgSaam Adrz corona
Deel dit artikel:

Reageren