Etmaalcijfer corona: 122 nieuwe besmettingen

Het etmaalcijfer van nieuwe coronabesmettingen in Zeeland is gestegen naar 122. Een dag eerder was het nog 108. Het hoogste aantal nieuwe gevallen werd het laatste etmaal geteld in Terneuzen: 24. Niet eerder kwamen er zoveel nieuwe besmettingen bij, al werd er tijdens de eerste golf minder getest. In alle Zeeuwse regio's gaat de zevendagenlijn nu weer omhoog.

(foto: Omroep Zeeland)

Met achttien besmettingen staat Middelburg op de tweede plaats, Hulst met dertien op de derde plaats en daarna komen Goes met twaalf en Schouwen-Duiveland met elf besmettingen.

In Tholen werden acht nieuwe coronagevallen geteld, in Vlissingen, Reimerswaal en Borsele elk zeven. In Sluis waren het er dit keer vijf, in Noord-Beveland en Veere ieder vier en in Kapelle twee. In het afgelopen etmaal zijn geen Zeeuwen overleden aan de gevolgen van het virus, ook is er niemand opgenomen in het ziekenhuis.

Voortschrijdende week

Onderstaande grafiek laat de zevendagenlijn zien, ook wel de voortschrijdende week of de rollende week genoemd. Iedere dag zijn de nieuwe besmettingen van de zeven laatste dagen bij elkaar opgeteld. Zo zie je de ontwikkeling op langere termijn en kijk je niet meer naar incidentele fluctuaties.

In enkele regio's daalde de lijn in de afgelopen dagen, maar hij gaat nu weer overal omhoog.

Ondanks de stijgende zevendagenlijn, zei hoofd Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het RIVM, Aura Timen vandaag tegen de NOS, dat Zeeland een van de regio's is die het "echt goed doen." Het aantal besmettingen valt in die regio's volgens het RIVM mee.

Timen noemt het wel zorgelijk dat de besmettingen nu ook de ouderen hebben bereikt: "We zien nu ook veel besmettingen bij 50- tot 60-jarigen en de groepen daarboven, zelfs meer dan bij jongeren. En de ouderen hebben vaak ernstigere verschijnselen en moeten vaker worden opgenomen."

Risiconiveau 2 in Zeeland

In Zeeland geldt nog steeds risiconiveau 2, 'zorgelijk'. Behalve Limburg-Zuid is Zeeland de enige plek in Nederland waar het risiconiveau nog zo laag is. In Noord-Nederland geldt risiconiveau 3, ernstig. Twente, Brabant en de Randstad moeten het doen met niveau 4: zeer ernstig.

Meer over dit onderwerp:
corona
Deel dit artikel:

Reageren