Kitesurfer Lammerts haalt eindstreep na barre 200 kilometer

Het is kitesurfer Annelous Lammerts uit Schuddebeurs gelukt om vandaag 200 kilometer te varen voor de Zeeuwse kust. Met de actie heeft ze ruim 3.000 euro opgehaald voor de dodelijke spier- en zenuwziekte ALS. Lammerts startte vanmorgen bij zonsopkomst aan de Brouwersdam en kwam daar rond 16.15 uur weer aan.

De wereldkampioene kitesurfen heeft het onderweg toch erg lastig had. "Vooral mijn bovenspieren beginnen na al die uren op het water te trillen." Rond half twee nam ze pas voor het eerst een uitgebreide pauze. Op dat moment stond er al ruim 150 kilometer op de teller van haar gps.

Heel de dag wordt Annelous bijgestaan door haar ouders. Zij zitten in een caravan aan de Brouwersdam en kunnen zien waar ze vaart mocht ze opeens hulp nodig hebben.

Lammerts is goed ingepakt tegen de kou (foto: Omroep Zeeland)

Lammerts voer vandaag vooral voor de Schouwse en Goereese kust. Omdat ze voor het donker binnen moest ze vooral lange stukken rechtdoor varen, waardoor haar gemiddelde snelheid hoog bleef. Uiteindelijk kwam Lammerts tot een gemiddelde van ongeveer 27 kilometer per uur.

ALS

Lammerts wil met deze actie een steentje bijdragen tegen ALS. Met het ingezamelde geld wordt onderzoek gedaan voor een medicijn. "Ik ben zelf elke dag bezig met bewegen ik kan mij niet voorstellen dat ik dat ooit op een dag niet meer kan. Er moet gewoon een medicijn komen," aldus Annelous Lammerts.

Meer over dit onderwerp:
ALS Kitesurf Goededoel
Deel dit artikel:

Reageren