Adrienne was zes uur bezig om haar koeien van een Australische snelweg te halen

Vorige week hoorden we al van Adrienne Verburg uit Kortgene dat het stormt in Australië. Maar hoe die stormen hebben huisgehouden, werd pas een paar dagen later duidelijk. Tientallen van haar koeien waren ontsnapt en op de snelweg terecht gekomen.

Adrienne Verburg achter het stuur van 'haar' vrachtwagen (foto: Adrienne Verburg)

De stormen gingen namelijk gepaard met veel regen. Door de regen kunnen de koeien verder lopen omdat er elders ook water te vinden is. "En dat hebben zeg gedaan ook!", zegt Verburg. Zo'n veertig koeien hadden helemaal de benen genomen nadat zij ontdekten dat een hek gesneuveld was door de storm. Zij zijn uiteindelijk op de snelweg beland.

Chaos

Uiteindelijk heeft het zes uur geduurd om alle koeien weer achter hun hek te krijgen, maar makkelijk ging het niet. "Stieren die nog wat uit te vechten hadden en dus midden op de snelweg tekeer gingen. Dus dat was chaos, maar het is goed gekomen", aldus Verburg.

Het bij elkaar drijven van die koeien was niet alleen een lastige klus, het was ook nog eens heel gevaarlijke. Op de snelweg, de enige doorgaande weg van de deelstaat waar Adrienne Verburg woont, komen namelijk dagelijks minstens vijfhonderd vrachtwagens met een rotgang voorbij. "Ik heb gelukkig een bakkie waarmee ik in contact kan komen met de vrachtwagenchauffeurs om ze te laten afremmen. En ik moet zeggen: iedereen hielp erg goed mee", zegt Verburg opgelucht.

Adrienne was zes uur bezig om haar koeien van een Australische snelweg te halen

Iedere dag spreken we in het radioprogramma Zeeland komt thuis met een Zeeuw in het buitenland. Op dinsdag is dat met Adrienne Verburg. Begin 2016 vertrok zij uit Kortgene richting Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot ze te blijven. Op dit moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het buitenland Adrienne Verburg
Deel dit artikel:

Reageren