Politie haalt man van A58 die nog zeven jaar in gevangenis moet zitten

De politie heeft gisteravond op de A58 bij Rilland een 49-jarige man uit het Brabantse Dussen van de weg gehaald. Agenten zagen de man rijden en namen contact op met de meldkamer. Na een controle in het systeem, bleek dat de man nog een gevangenisstraf van ruim 2.500 dagen had openstaan, dat komt neer op zeven jaar.

Aanhouding door de politie (foto: ANP)

Het politiesysteem koppelt een kenteken aan informatie voor agenten. Zo zegt het systeem bijvoorbeeld of iemand nog een boete heeft openstaan, of iemand vluchtgevaarlijk is, bekend is dat iemand drugs gebruikt of zelfs vuurwapen gevaarlijk is. Gisteravond meldde het systeem dat de man nog ruim zeven jaar celstraf uit te zitten heeft. Waarom de man nog zeven jaar in de cel moet zitten, kan de politie niet zeggen.

Bij de aanhouding waren drie politieauto's betrokken. "Samen met een flink aantal eenheden en een mooie samenwerking van het operationeel centrum Bergen op Zoom is deze veroordeelde langs de A58 aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex", laten politieagenten van het team Oosterscheldebekken op Facebook weten.

Na zijn aanhouding is hij naar een cel gebracht.

Meer over dit onderwerp:
A58 politie 112 Rilland
Deel dit artikel:

Reageren