Vijftig coronapatiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen

Op dit moment liggen er vijftig coronapatiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen. Vijftien van hen liggen op de intensive care. Dat melden ziekenhuizen Adrz in Goes en ZorgSaam in Terneuzen. De zorg voor patiënten met het coronavirus heeft tot gevolg dat enkele minder urgente operaties doorgeschoven worden.

Zorgmedewerker op corona afdeling (archief) (foto: Omroep Zeeland)

Hoe groot het aandeel Zeeuwse patiënten op het totaal van vijftig, kunnen de woordvoerders niet zeggen. Volgens René Maas van ZorgSaam is het merendeel van de coronapatiënten dat in Terneuzen ligt, nog steeds afkomstig uit de regio Rotterdam. Zoals het sinds het begin van de tweede golf al het geval is.

Van zes naar vijftig coronapatiënten

Het aantal coronapatiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen is de afgelopen weken sterk gestegen. Dat komt vooral door het overnemen van patiënten uit overbelaste ziekenhuizen in de regio Rotterdam-Rijnmond.

6 patiënten totaal op 22 september
15 patiënten totaal op 29 september
12 patiënten totaal op 6 oktober
28 patiënten totaal op 12 oktober
34 patiënten totaal op 19 oktober
44 patiënten totaal op 26 oktober
50 patiënten totaal op 30 oktober

Ilona Wielemaker van ziekenhuis Adrz ziet dat het aandeel coronapatiënten in Goes van buiten en binnen de regio steeds verder naar elkaar toeschuift. "De verhoudingen kruipen naar elkaar toe."

Beide ziekenhuizen proberen de gewone zorg nog zo veel mogelijk te laten doorgaan. Volgens René Maas worden enkele minder urgente operaties doorgeschoven. Volgens Wielemaker is de situatie in het Adrz nog hetzelfde als vorige week.

Het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal, waar veel Tholenaren naartoe gaan, zegt geplande operaties in november af om bedden en personeel vrij te maken om zo coronapatiënten op te kunnen vangen. Spoedoperaties, oncologische operaties en ingrepen bij kinderen gaan wel door.

Meer over dit onderwerp:
adrz zorgsaam corona ziekenhuisopnames
Deel dit artikel:

Reageren