Daling coronabesmettingen ook in Zeeland te zien

© Omroep Zeeland
Daarmee volgt Zeeland de landelijke trendlijn, die nu al vier dagen achter elkaar een afname van nieuwe besmettingen aangeeft. Het is nog te vroeg om te zeggen dat het in onze provincie een structurele daling is. Maar het is wel voor het eerst sinds negen dagen dat het besmettingsgetal in Zeeland onder de honderd is gezakt. In het etmaal van 24 op 25 oktober werden namelijk 81 besmettingen geregistreerd.

Overleden

Er was in het laatst gemeten etmaal één overlijden (inwoner van Schouwen-Duiveland) en één ziekenhuisopname (inwoner van Terneuzen).

Voortschrijdende week

De grafiek van de voortschrijdende week (er worden dagelijks de zeven voorafgaande dagen bij elkaar opgeteld) geeft per regio aan wat de trend is. Met de laatste meting erbij begint nu ook Zeeuws-Vlaanderen af te nemen, terwijl de andere regio's die positieve ontwikkeling al iets langer laten zien.

Per gemeente

Per gemeente zijn er in het laatst gemeten etmaal (van 10.00 uur maandag tot 10.00 uur dinsdag) de volgende nieuwe registraties geteld. Ter vergelijking staan de besmettings-registraties van het voorafgaande etmaal erachter.

Registraties nieuwe besmettingen per etmaal

gemeente maandag op dinsdag zondag op maandag Borsele 2 1 Goes 6 9 Hulst 14 28 Kapelle 3 2 Middelburg 8 12 Noord-Beveland 2 2 Reimerswaal 6 4 Schouwen-Duiveland 4 5 Sluis 3 12 Terneuzen 19 22 Tholen 9 19 Veere 0 2 Vlissingen 11 10