Eindelijk wordt de Sloebrug gemaakt: voorbereidende werkzaamheden begonnen

Het heeft even op zich laten wachten, maar de voorbereidende werkzaamheden aan de Sloebrug in Vlissingen zijn eindelijk begonnen. Sinds half september is de scheepvaart daar verhinderd omdat de brug niet meer veilig kan worden geopend.

Sloebrug krijgt opknapbeurt (foto: Omroep Zeeland)

Een plaat waar draaipunten aan bevestigd zijn, beweegt namelijk bij het openen. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Straks worden er nieuwe ankerplaten en een nieuw stuk betonnen fundering aangebracht, zodat de brug weer veilig kan draaien.

Om dat te kunnen doen is in de brugkelder alvast een werkomgeving ingericht. De herstelwerkzaamheden lieten op zich wachten omdat het onderzoek aan de kapotte brug langer duurde. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tien weken, eind december of begin januari zijn de werkzaamheden als het goed is afgerond en dan kan de brug weer veilig open voor de scheepvaart.

Naast de herstelwerkzaamheden heeft de provincie ook laten onderzoeken of er tegelijk andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Dat blijkt mogelijk, de slijtlaag wordt daarom komend weekend al vervangen.

Die laag zou volgend jaar worden vervangen, maar omdat deze nu al kan worden hersteld, hoeft de brug volgend jaar dus niet afgesloten te worden voor het wegverkeer. Ook worden er vier slagboomkasten vernieuwd.

Hinder

Na het voorbereidende werk starten de 'echte' werkzaamheden aan het wegdek aanstaande zondag om 22.00 uur en duren maximaal veertien dagen. De brug blijft op de meeste dagen te gebruiken voor wegverkeer, er blijft dan een rijstrook in beide richtingen beschikbaar.

Op drie dagen worden automobilisten vanuit de richting Vlissingen/Koudekerke omgeleid via de Keersluisbrug. Dit geldt ook voor fietsers, maar dan in beide richtingen.

Het kan zijn dat bij het vervangen van de slijtlaag overlast wordt ondervonden door geluid, trillingen en bereikbaarheid.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Sloebrug herstel
Deel dit artikel:

Reageren