Allereerste Zeeuwse snelteststraat geopend in Geersdijk

Allereerste Zeeuwse snelteststraat geopend in Geersdijk
Landgoed Rijckholt, met onder andere een woongemeenschap voor senioren, wilde snellere testen. Zowel voor de bewoners als het personeel. Door sneller te testen kunnen de bewoners ook eerder weer bezoek ontvangen, als de uitslag negatief is. ''Anders wordt het ook zo saai voor de bewoners'', zegt Kim Lustermans-Bakker.
Voor veel werkgevers is het belangrijk om snel te weten waar ze aan toe zijn. "Ik ben door mijn werkgever hier naartoe gestuurd, omdat ik me niet zo lekker voelde", vertelt een man die de sneltestststraat uitrijdt. "Ik ben een beetje verkouden en ik begon toch wel te twijfelen. Daarom vond mijn werkgever het belangrijk om zo snel mogelijk een adequate test te doen. "
Het mag allemaal wel wat sneller.
Bezoeker snelteststraat Geersdijk
Er zijn op dit moment zeven GGD-testlocaties in Zeeland. Daar zijn deze week twee commerciële teststraten bij gekomen. In 's Gravenpolder is een teststraat geopend waar je niet alleen op verwijzing van de huisarts terecht kunt, maar ook om als werkgever uit te sluiten of je werknemers besmet zijn. Bij al deze teststraten moet je 24 tot 48 uur wachten op de uitslag.
Bij deze snelteststraat in Geersdijk heb je de uitslag na een kwartier. De afspraak wordt online gemaakt en de kosten zijn 99 euro per test. De snelteststraat is een initiatief van zorgbedrijf Lead Healthcare. Een afspraak maken kan op covidsnelteststraat.nl.
© Omroep Zeeland
De eerste 'bezoekers' van de snelteststraat zijn tevreden. "Mensen krijgen sneller een beeld van hoe ze ervoor staan", reageert een man. "Alleen de prijs vind ik niet echt te rechtvaardigen", doelend op de 99 euro. "Maar ik vind het een goeie insteek. Het mag allemaal wel wat sneller."
Verslaggever Eva de Schipper nam een kijkje bij de snelteststraat in Geersdijk.