Emma Heesters wint MTV EMA Best Dutch Act

Emma Heesters is de winnares geworden van de MTV EMA Best Dutch Act. De zangeres uit 's-Gravenpolder won van onder anderen Davina Michelle, Suzan & Freek, Tabitha en Bilal Wahib.

Op Facebook en Instagram bedankt Emma Heesters de fans die op haar gestemd hebben. "Deze is voor de fans, die hebben echt als een gek gestemd", liet ze weten toen ze de award in ontvangst nam.

Emma Heesters is de eerste vrouw in tien jaar tijd die de MTV Best Duch Act award wint. De laatste keer dat dat gebeurde, was toen Caro Emerald in 2010 onder meer The Opposites en Stromae versloeg en er met de Dutch/Belgian Act vandoor ging. Afgelopen jaren ging de prijs naar artiesten als Snelle, Jack Shirak, Lil'Kleine, Broederliefde en Kensington.

Het laatste jaar kwam de carrière van Heesters in een stroomversnelling nadat ze meedeed aan het tv-programma Beste Zangers van Nederland. Vorig jaar won ze al de MTV Push Award voor aanstormend Nederlands talent.

Daarnaast heeft ze verschillende noteringen in de Nederlandse Top 40 op haar naam staan. Met het nummer Pa Olvidarte, dat ze samen met Rolf Sanchez opnam, haalde ze de tweede plek. Dat is haar hoogste notering tot nu toe. Haar nieuwste single Donderdag, samen met Kris Kross Amsterdam en Bilal Wahib, kwam vorige week op plek 40 binnen.

Meer over dit onderwerp:
Emma Heesters MTV Award
Deel dit artikel:

Reageren