Verdienstelijke vijfde plek voor Shirin van Anrooij op EK Onder 23

Veldrijdster Shirin van Anrooij is op een verdienstelijke vijfde plek geëindigd bij EK Onder 23. De rijdster uit Kapelle zou eigenlijk bij de junioren meedoen maar die wedstrijd werd geschrapt. Dus zat er voor de 18-jarige Van Anrooij niks anders op zich in de categorie met oudere deelneemsters in te schrijven. En daar deed ze het prima.

Vanaf de start neemt Van Anrooij een kleine voorsprong. Ze is vrij vlot een seconde sneller dan de Italiaanse Sara Casasola en twee dan de Britse Anna Kay en de Nederlandse Aniek van Alphen. De achtervolgers zetten Shirin van Anrooij in de tweede ronde flink onder druk en de veldrijdster uit Kapelle verliest de koppositie.

Shirin van Anrooij over haar vijfde plek op het EK veldrijden: 'Het ging eigenlijk heel goed'

Shirin van Anrooij reed even aan kop tijdens het EK Onder 23 (foto: Orange Pictures)

Van Anrooij begint de derde ronde op een vijfde plek met vier seconden achterstand op landgenote Manon Bakker. In de loop van de ronde raakt Van Anrooij nog iets verder achterop. Ze moet de kopgroep loslaten en rijdt op tien seconden achterstand. Uiteindelijk groeit de achterstand tot een goede halve minuut bij het ingaan van de vijfde ronde.

In niemandsland

De rest van de wedstrijd rijdt Van Anrooij in een soort niemandsland. De vier rijdsters voor haar zijn te ver weg, net als de rijdster achter haar. Ze heeft niemand waarmee ze kan optrekken of waar ze naartoe kan rijden. Shirin van Anrooij wordt vijfde op 44 seconde achterstand van winnares Puck Pieterse.

Meer over dit onderwerp:
veldrijden Shirin van Anrooij
Deel dit artikel:

Reageren