Geen wedstrijden, dus bereidt Said Bouzambou zich in de sportschool voor op de Champions League

Geen wedstrijden, dus bereidt Said Bouzambou zich in de sportschool voor op de Champions League
Geen wedstrijden, dus bereidt Said Bouzambou zich in de sportschool voor op de Champions League © Omroep Zeeland
Alternatieve voorbereiding voor Bouzambou op Champions League
Hij is er de afgelopen weken vaker te vinden dan normaal, in de sportschool. Bouzambou kan, net als alle andere zaalvoetballers, geen wedstrijden spelen door de coronamaatregelen en daarom houdt hij zich zo toch fit. "Ik doe kracht- en stabiliteitsoefeningen. Ik krijg ook professionele begeleiding vanuit de sportschool. Dat helpt je toch om beter te worden als voetballer."

Wedstrijdritme

Geen wedstrijden spelen betekent dus ook geen wedstrijdritme. Het is dus voor Bouzambou en zijn ploeggenoten onzeker hoe goed ze aan de aftrap staan van zo'n belangrijke wedstrijd.
Toch denkt hij dat het geen nadeel is. "Natuurlijk mis je wedstrijdritme, maar dat geldt ook voor de tegenstander. Je moet gewoon fit die wedstrijd ingaan. Dat is nog belangrijker, omdat het om een knock-out wedstrijd gaat. Verlies je, lig je er gelijk uit", zegt Bouzambou.

Eerste keer in grootste clubtoernooi

Over iets minder dan drie weken strijdt Hovocubo tegen het Noorse Utleira Idrettslag voor een plek in de volgende ronde van de Champions League. Voor de Vlissinger is het de eerste keer dat hij in het grootste clubtoernooi voor Europese teams mag aantreden. Bouzambou: "Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet als voetballer. Het is voor mij heel belangrijk om zo'n wedstrijd te spelen, dus ik bereid me ook optimaal voor."