Meerdere aanhoudingen na langlopend onderzoek naar drugshandel

De politie heeft de afgelopen maanden elf verdachten aangehouden in een langlopend onderzoek naar drugshandel. De verdachten zijn tussen de 22 en 47 jaar en komen uit Sluiskil, Terneuzen, Sas van Gent en Deinze in België. De 47-jarige verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Close-up van politie-uniform (archieffoto) (foto: ANP)

De politie deed in verschillende woningen invallen in Sluiskil, Terneuzen en Sas van Gent. De hoofdverdachte, een 26-jarige man uit Sluiskil, zit nog vast. Over deze man was informatie binnengekomen dat hij zich zou bezighouden met de handel in drugs.

Binnenkort voor de rechter

De invallen waren in februari, mei en augustus van dit jaar. Hierbij werden verdovende middelen, geld en wapens in beslag zijn genomen. Het gaat in totaal om twee kilogram softdrugs, twintig liter vloeibare harddrugs, dertien kilogram harddrugs, twee vuurwapens met munitie en een geldbedrag van enkele tienduizenden euro's.

Op de hoofdverdachte na zijn alle verdachten na het afleggen van verklaringen weer in vrijheid gesteld. Ze zijn nog wel verdachte en moeten binnenkort allemaal voor de rechter verschijnen.

Meer over dit onderwerp:
112 drugshandel
Deel dit artikel:

Reageren