Ook Sinterklaascadeaus voor minder bedeelde kinderen

Sinterklaas is weer bijna in Nederland. En wie aan Sinterklaas denkt, denkt aan pakjesavond. Maar voor sommige kinderen is het niet zo vanzelfsprekend om cadeautjes te krijgen op 5 december.

Stichting SintHelpt zorgt ervoor dat kinderen waarvan de ouders naar de voedselbank moeten toch op sinterklaasavond een cadeau krijgen. "Wij proberen om voor elk kind een nieuw cadeau uit te zoeken wat past bij de leeftijd en de interesse van het kind", zegt Jacqueline van de Voorde van de stichting.

De cadeaus worden gegeven aan kinderen die verbonden zijn aan de voedselbank in Zeeuws-Vlaanderen. "Wij willen graag dat deze kinderen 6 december met een blij gezicht naar school gaan en trots de cadeaus kunnen laten zien aan hun klasgenoten," aldus van de Voorde.

Record aantal

Dit jaar krijgen 350 kinderen uit Zeeuws-Vlaanderen een cadeau. Dit zijn meer kinderen dan afgelopen jaren. Het aantal gezinnen en dus ook kinderen die naar de voedselbank moeten groeit. Door de coronacrisis zijn er meer mensen die een beroep doen op de voedselbank, maar dat is niet de enige reden volgens van de Voorde. "De toelatingsnorm van de voedselbank is in 2018 veranderd en sindsdien is er ook altijd een kleine stijging geweest."

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Sinterklaas
Deel dit artikel:

Reageren