Judoclub Goes is club van het jaar

JudoGoes is de JBN Club van het Jaar. Dat heeft de Judo Bond Nederland vanavond bekendgemaakt. De judoclub krijgt de prijs onder meer voor de manier hoe ze tijdens de coronacrisis haar leerlingen les gaf.

(foto: Pixabay)

Bij veel verenigingen lag alles stil, maar de Zeeuwse club ging op een creatieve manier te werk. JudoGoes stuurde de leerlingen tweemaal per week een judogerelateerde opdracht die ze thuis konden uitvoeren en filmen, legt de jury uit. "Hier verdienden ze punten mee en aan het eind van de intelligente lockdown is iedere deelnemer beloond met een sleutelhanger en oorkonde. Ook hebben alle leden een kaartje van de club ontvangen met de boodschap dat ze worden gemist en is er een speciale boodschap door alle trainers en assistenten via sociale media verspreid."

Grasveld op boerencamping

Toen er buiten getraind mocht worden ging de club meteen op zoek naar geschikte buitenplekken. Van het strand tot een grasveld op een boerencamping waar in de boerenschuur de matten opgeborgen konden worden.

Sinds september zijn alle lessen weer binnen en is ook hier weer alles volgens de jury prima voor elkaar. Zo zijn er looprichtingen, wordt er gesport met een vast tweetal, en is er desinfectie voor en na de les.

Meer over dit onderwerp:
sport judo prijs judoclub van het jaar
Deel dit artikel:

Reageren