Geen Tacx Pro Classic in 2021, 'corona steekt spaak in het wiel'

De Tacx Pro Classic gaat niet door. De organisatie laat weten dat de onzekere tijden ze parten speelt. De wielerwedstrijd stond gepland voor 6 juni 2021. Dit jaar ging de wedstrijd ook al niet door.

Tacx Pro Classic 2018 (foto: Jacco Quist (Tacx Pro Classic))

In een persbericht laat de organisatie weten onvoldoende expertise, financiën en mankracht te hebben om volgend jaar te voldoen aan eventuele coronamaatregelen. Ook zijn verschillende vacatures binnen het bestuur nog niet ingevuld, nadat eerder dit jaar oud-profwielrenner Kees Bal opstapte, en zijn vrijwilligers op het moment schaars. Alles bij elkaar opgeteld noemt de organisatie het 'onverantwoord' om de wedstrijd door te laten gaan.

Onduidelijkheid over vervolg

De belangrijkste wielerwedstrijd van de provincie staat op de internationale wielerkalender van de UCI. De laatste editie van de Tacx Pro Classic werd in 2019 gewonnen door Dylan Groenewegen. Er wordt in het persbericht niet gesproken over een mogelijke vervolgeditie.

Het is niet het eerste evenement dat uit voorzorg van de kalender wordt gehaald. Eerder werd ook al de Ride for the Roses opnieuw verzet van juni 2021 naar september.

Deel dit artikel:

Reageren